Biografia Daniel Bloom ( ur. 1971-12-21 )

Daniel Bloom, właśc. Daniel Tomasz Borcuch (ur. 21 grudnia 1971 w Kwidzynie) - polski kompozytor, muzyk, producent muzyczny.

Ostatnie wspólne zdjęcie - Foto: Piotr Sikora www.piotrsikora.com<br />
Projekt: Sławekjurek

Ostatnie wspólne zdjęcie - 88697152082 (CD / 2007)
Foto: Piotr Sikora www.piotrsikora.com
Projekt: Sławekjurek

Ukończył szkołę muzyczną (w klasie fortepianu) oraz archeologię na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu.

Reklama*

* - Reklama daje żyć stronie, więc nie krępuj się i klikaj jeżeli interesuje Cię oferta.

Jest młodszym bratem reżysera Jacka Borcucha.

Filmografia

  • 1999: Kallafiorr (muzyka - nie występuje w napisach, obsada aktorska: jako Szpilberg)
  • 2000: Gunblast Vodka (obsada aktorska)
  • 2003: Dopóki nie stanę na nogi (muzyka)
  • 2004: Tulipany (muzyka, wykonanie muzyki, realizacja muzyki, obsada aktorska)
  • 2006: Mrok (muzyka)
  • 2009: Wszystko, co kocham (muzyka, wykonanie muzyki, realizacja muzyki)
  • 2010: Ciacho (muzyka)
  • 2013: Nieulotne (muzyka)
  • 2014: Neon (muzyka)
Reklama*

* - Reklama daje żyć stronie, więc nie krępuj się i klikaj jeżeli interesuje Cię oferta.

Nota prawna

Tekst biografii został opracowany w dużym stopniu na podstawie materiałów zgromadzonych w serwisie Wikipedia.pl, na podstawie licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach.

Pełny tekst źródłowy https://pl.wikipedia.org/wiki/Daniel_Bloom

Reklama