Biografia Arkadiusz Malczewski "Malta" ( ur. 1975-12-08 )

Arkadiusz "Malta" Malczewski (ur. 8 grudnia 1975), znany również jako Hrimgrimnir Beherit - polski producent muzyczny i inżynier dźwięku. Był redaktorem zina muzycznego Wolfpack. Na początku lat 90. XX w. grał na gitarze basowej w deathmetalowym zespole Magnificat. Znany ze współpracy z takimi grupami muzycznymi jak: Azarath, Asgaard, Blindead, Devilyn, Black River, Elysium, Lost Soul, Decapitated, Nomad, Neolithic, Moon, Deus Mortem, Spinal Cord, Thunderbolt oraz Valinor.

Evangelion - Foto: Maciej Boryna, Grupa 13<br />
Projekt: Tamosz Danilowicz, Nergal

Evangelion - MYSTCD 100 (CD / 2009)
Foto: Maciej Boryna, Grupa 13
Projekt: Tamosz Danilowicz, Nergal

Popularność zyskał jednak jako producent i reżyser dźwięku koncertów grupy Behemoth. W lutym 2010 roku Malczewski uzyskał nominację do nagrody polskiego przemysłu fonograficznego Fryderyka w kategorii: produkcja muzyczna roku za płytę Evangelion zespołu Behemoth. Od 2011 roku pracownik Sound Division Studio w Warszawie.

Wybrana dyskografia

  • Asgaard - Ad Sidera, Ad Infinitum (2000, miksowanie)
  • Decapitated - The First Damned (2000, inżynieria dźwięku)
  • Behemoth - Thelema.6 (2000, inżynieria dźwięku, miksowanie)
  • Devilyn - Artefact (2001, inżynieria dźwięku, miksowanie)
  • Asgaard - Ex Oriente Lux (2001, inżynieria dźwięku, miksowanie, mastering)
  • Valinor - It Is Night (2001, inżynieria dźwięku, miksowanie, mastering)
  • Behemoth - Antichristian Phenomenon (2000, inżynieria dźwięku)
  • Lost Soul - Ubermensch (Death of God) (2002, produkcja muzyczna)
  • Behemoth - Zos Kia Cultus (Here and Beyond) (2002, inżynieria dźwięku, miksowanie)
  • Neolithic - Team 666 (2003, inżynieria dźwięku)
  • Azarath - Infernal Blasting (2003, produkcja muzyczna)
  • Elysium - Feedback (2003, inżynieria dźwięku, produkcja muzyczna)
  • Nomad - Demonic Verses (Blessed Are Those Who Kill Jesus) (2004, inżynieria dźwięku, miksowanie)
  • Thunderbolt - Inhuman Ritual Massmurder (2004, inżyniera dźwięku)
  • Asgaard - EyeMDX-tasy (2004, miksowanie)
  • Behemoth - Demigod (2004, inżyniera dźwięku)
  • Vesania - God the Lux (2005, inżynieria dźwięku)
  • Behemoth - Slaves Shall Serve (2005, miksowanie)
  • Azarath - Diabolic Impious Evil (2006, inżynieria dźwięku)
  • Thunderbolt - Apocalyptic Doom (2007, inżynieria dźwięku, produkcja muzyczna, miksowanie)
  • Nomad - The Independence of Observation Choice (2007, inżynieria dźwięku, miksowanie)
  • Behemoth - The Apostasy (2007, inżynieria dźwięku, współprodukcja)
  • Black River - Black River (2008, inżynieria dźwięku)
  • Behemoth - Ezkaton (2008, inżynieria dźwięku)
  • Azarath - Praise the Beast (2009, inżynieria dźwięku, miksowanie)
  • Behemoth - Evangelion (2009, inżynieria dźwięku, wokal wspierający)
  • Black River - Black'n'Roll (2009, inżynieria dźwięku)
  • Moon - Lucifer's Horns (2010, inżynieria dźwięku, produkcja muzyczna, miksowanie)
  • Nomad - Transmigration of Consciousness (2011, inżynieria dźwięku, miksowanie)
  • Decapitated - Carnival is Forever (2011, inżynieria dźwięku, produkcja muzyczna)
  • Deus Mortem - Darknessence (2011, inżynieria dźwięku)
  • Hate - Solarflesh - A Gospel of Radiant Divinity (2013, inżynieria dźwięku)
  • Lost Soul - Genesis - XX Years of Chaoz (2013, miksowanie)
  • Deus Mortem - Emanations of the Black Light (2013, inżynieria dźwięku)
  • Armagedon - Thanatology (2013, inżynieria dźwięku, miksowanie)
Reklama*

* - Reklama daje żyć stronie, więc nie krępuj się i klikaj jeżeli interesuje Cię oferta.

Nota prawna

Tekst biografii został opracowany w dużym stopniu na podstawie materiałów zgromadzonych w serwisie Wikipedia.pl, na podstawie licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach.

Pełny tekst źródłowy https://pl.wikipedia.org/wiki/Arkadiusz_Malczewski

Reklama